MIDDELBURG - Om de toestroom van toeristen en daarmee de verspreiding van het coronavirus en een onhoudbare druk op de zorg tegen te gaan, is bepaald dat toeristisch en recreatief nachtverblijf vanaf maandag niet meer is toegestaan. Er zijn wel uitzonderingen. Dat staat in de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), zo is zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Middelburg.

De nieuwe regel geldt onder meer voor recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, BB, pensions, jachthavens en camperplaatsen. Het geldt ook voor vakantiehuizen (ook tweede woningen) en strandhuisjes. Voor strandhuisjes wordt de regel toegepast omdat men wil voorkomen dat het op de stranden extra druk wordt. Vooralsnog zijn er echter geen plannen stranden te sluiten. Mocht het heel druk worden, dan kunnen wel maatregelen worden genomen, zo zei Lonink vanavond.

Mensen die willen overnachten in campers vallen ook onder het verbod. In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld, gelden de maatregelen ook voor hotels als er sprake is van recreatief nachtverblijf. 
Seizoensarbeiders mogen wel worden gehuisvest. Ook tijdelijke bewoning wegens persoonlijke omstandigheden is toegestaan. Dagverblijf is overigens wel gewoon mogelijk. Mensen mogen dus wel aan hun caravan klussen bijvoorbeeld en ze mogen ook overdag recreeëren. De nadruk ligt dus op overnachten.

Wel is het verboden sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij recreatieparken en andere recreatieve locaties geopend te houden. "Naar het oordeel van de voorzitter bestaat binnen de Veiligheidsregio Zeeland de dreiging dat op deze locaties bij de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht wordt genomen. Dit verhoogt op onaanvaardbare wijze het risico op verspreiding van het coronavirus", zo is te lezen in de noodverordening.

“Het is crisistijd, geen vakantietijd”, zo zei Lonink vanavond. Hij gaf ook aan dat alle 13 Zeeuwse burgemeesters het eens waren met het besluit. De Veiligheidsregio Zeeland laat weten te beseffen dat de regel een grote impact heeft. “Je hoopt dat economische schade te herstellen is, voor gezondheidsschade geldt dat dat sowieso niet kan”, zo lichtte Lonink het besluit toe. 

Lees het volledige artikel op: https://www.hvzeeland.nl/nieuws/40913-toeristisch-nachtverblijf-niet-meer-toegestaan/

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2021  |  Privacy en voorwaarden