Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam moet het mogelijk stellen zonder publiek, bij de Formule 1 in Zandvoort moeten toeschouwers vooral op hun plek blijven. Dat zijn de mogelijke consequenties van de checklist voor evenementen die de overheid zojuist heeft gepubliceerd.

Bronnen zeggen dat zowel de organisatoren van een aantal grote evenementen als de burgemeesters van een aantal steden op de hoogte zijn van de maatregelen die uit de checklist naar voren kunnen komen. Het advies is bedoeld om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te houden.

Burgemeester beslist

Wie een evenement organiseert, moet een aantal vragen beantwoorden uit het zogeheten Covid-19 (bestuurlijk) afwegingskader evenementen. Hoe meer antwoorden negatief uitpakken, hoe groter de gevolgen voor het evenement.

Of een evenement kan doorgaan, aangepast of niet, is uiteindelijk een besluit dat wordt genomen door de voorzitter van de veiligheidsregio (meestal de burgemeester van de grootste plaats in die regio).

Lees het volledige artikel op: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5052581/evenementen-coronavirus-checklist-maatregelen

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2021  |  Privacy en voorwaarden