kaart campings zijn open of gesloten hiswarecron

Welke campings zijn open of gesloten?

Deze vraag houdt veel kampeerders bezig. Het grootste gedeelte van de kampeerders blijft keurig thuis, los van de vraag of er nu wel of niet mag worden gekampeerd.

Maar er zijn ook kampeerders die zo graag willen kamperen, dat ze ook onder de huidige omstandigheden naar de camping gaan. Hoewel dit sowieso afraden, zijn er nog wel wat wel mogelijkheden.

De meeste campings in Nederland mogen in principe openblijven, maar wel onder strikte voorwaarden. Die voorwaarden worden bepaald door de veiligheidsregio waar de camping onder valt. Nederland telt maar liefst 25 veiligheidsregio’s en die volgen niet allemaal hetzelfde beleid, Dat wordt namelijk aangepast op de lokale omstandigheden. Daarnaast zijn burgemeesters bevoegd om een camping/kampeerbedrijf waar onvoldoende maatregelen zijn genomen, te sluiten.

Meeste campings zijn dicht

De meeste campings hebben, geheel in lijn met de beperkingen van de noodverordeningen, de nodige maatregelen genomen. Dat houdt in dat alle gemeenschappelijke faciliteiten en voorzieningen zoals restaurants, zwembaden en natuurlijk ook de gedeelde sanitaire voorzieningen gesloten zijn. Veel campingeigenaren hebben hun camping gewoon helemaal gesloten. In enkele provincies en veiligheidsregio’s zijn campings zelfs verplicht gesloten.

Lees het volledige artikel op: https://www.kampeerzaken.nl/welke-campings-zijn-open-of-gesloten/

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2024  |  Privacy en voorwaarden