IEX Weekend: Lockdown

Op 15/04/2020, in Festival Checklist, door rolf

De Fear Greed index is helemaal naar links uitgeslagen. Vorige week stond ie nog op 1, inmiddels iets minder erg, op 8. Een sterk koopsignaal? Eerst maar eens luisteren naar de oude wijze man. Warren Buffett, vermaard belegger, schreef dit in 2008, toen de financiële wereld ineen leek te storten:

The financial world is a mess, both in the United States and abroad. Its problems, moreover, have been leaking into the general economy, and the leaks are now turning into a gusher. In the near term, unemployment will rise, business activity will falter and headlines will continue to be scary.

So ... I’ve been buying American stocks.

Buffett heeft mooi praten, maar als overheden en centrale banken niets doen gaat er een behoorlijk deel van de bedrijven failliet. Het is in ieder geval, zover ik mij herinner, heftiger dan in 2008 én de problemen zitten niet alleen bij de financiële wereld, maar in de hele maatschappij. 

We hebben het nu over een lockdown tot maandag 6 april maar wat als het drie maanden wordt? Of een jaar? Destijds moest het publiek de banken redden, nu moeten de banken het publiek én het bedrijfsleven redden.

De ECB staat achter de commerciële banken en de overheden gaan meer en hogere garanties afgeven. De ECB geeft een bank 0.75% rente als ze geld komen lenen en dat vervolgens uitlenen aan het bedrijfsleven.  

Lees het volledige artikel op: https://www.iexprofs.nl/onbekend/496292/onbekend/IEX-Weekend-Lockdown.aspx

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2024  |  Privacy en voorwaarden