Sport Vlaanderen, wetenschappers en artsen roepen de bevolking op om te blijven sporten, ook al heeft het coronavirus het vereningingsleven in ons land helemaal lamgelegd. Dat doen ze zaterdag in een gezamenlijke open brief, die door heel wat vooraanstaande artsen en Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) ondertekend werd.

'Dat sportclubs en andere sportorganisaties, maar ook individuele burgers geen sportactiviteiten meer mogen organiseren of faciliteren', zo klinkt het, 'betekent niet dat mensen niet meer mogen bewegen of sporten. De Nationale Veiligheidsraad geeft aan dat fysieke activiteit (individueel of met een huisgenoot of vriend(in) toegelaten en zelfs aanbevolen wordt.'

Heel wat sporters en bekende Vlamingen schaarden zich achter het initiatief en kwamen met tien praktische richtlijnen tijdens het sporten.

'Als je nu pas begint met sporten of bewegen, bouw dan heel langzaam op', is de eerste richtlijn. 'Beweeg, train of sport, maar doe het kalm aan: niet intensief en niet te lang aan één stuk.

Lees het volledige artikel op: https://www.knack.be/nieuws/belgie/coronavirus-133-nieuwe-besmettingen-in-ons-land-vierde-patient-overleden/live-normal-1575193.html

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2024  |  Privacy en voorwaarden