Aan culturele festivals in Griekenland geen gebrek. Het gehele jaar zijn er tal van festivals en evenementen te vinden op het vasteland en de eilanden. Gedurende zomermaanden lijkt het of je uit elke straat muziek hoort en dansende mensen ziet, de perfecte gelegenheid om je tussen de lokale bevolking te mengen.

Culturele festivals in Griekenland

Het is ondoenlijk om een (actuele) kalender hier weer te geven. Dan zou dit artikel net zo lang worden als een telefoonboek dik. Daarom hou ik het bij een aantal interessante culturele festivals in Griekenland die internationaal aanzien genieten en tevens ontzettend leuk om tijdens je vakantie te bezoeken.

Culturele festivals in Griekenland Thessaloníki

Dimitria Festival

In de tweede grootste stad van het land, Thessaloníki, vindt jaarlijks het Dimitria (of Dhimitria) Cultural Festival plaats. Een evenement dat reeds teruggaat naar de 12e eeuw. Net zoals vele andere culturele festivals in Griekenland is ook dit evenement ontstaan als eerbetoon aan de beschermer van de stad Thessaloníki, St. Dimitrios. Eeuwen terug had het festival dan ook voornamelijk een religieus karakter. Tegenwoordig staat het festival van een maand lang bol van muziek, dans, (straat)theater en kunst. Doorgaans vinden de activiteiten plaats in de maanden september en oktober. Elke dag is er in een andere plaats in Thessaloníki ander vertier te vinden. Voor ieder wat wils.

Lees het volledige artikel op: https://www.zoover.nl/blog/algemeen/culturele-festivals-in-griekenland/

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2024  |  Privacy en voorwaarden