Op dit moment telt Nederland meer dan 3,5 miljoen actieve kampeerders. Afgelopen jaar gingen steeds meer Nederlanders weg met de tent, caravan of camper. Vooral de verkoop van de camper blijft groeien. Nog nooit eerder hadden Nederlanders zoveel kampeermiddelen in hun bezit. En voor het eerst in jaren het aantal gasten op Nederlandse campings toegenomen. Je kunt wel zeggen dat kamperen populairder is dan ooit. Dit belooft veel goeds voor het nieuwe jaar. Welke kampeertrends verwachten we dan in 2019?

1. Sharing is caring

Steeds meer Nederlanders kochten in 2018 een camper of caravan samen met anderen. Vooral bij jonge mensen onder de 30 jaar (de zogenaamde millennials) is deze constructie populair.Deze ontwikkeling sluit goed aan bij de deeleconomie die al een tijd gaande is in de kampeerbranche. Een goed voorbeeld van een camperdeelplatform is PaulCamper, het online platform waarop particulieren een camper of caravan kunnen huren of juist vérhuren. Kortgezegd: AirBnB voor campers! Supermakkelijk als je eens een campervakantie wil proberen of wanneer je juist geld wil verdienen aan je stilstaande camper.

Een camper huren via een ervaren, particuliere camperaar die zijn waardevolle bezit aan je meegeeft, biedt net dat beetje extra t.o.v. huren via een professionele verhuurder. Daarnaast is het aanbod op camperdeelplatformen zoals PaulCamper ook een stuk diverser.

 

Lees het volledige artikel op: https://verkeersbureaus.info/nieuws/2018/12/13/126898-dit-zijn-de-kampeertrends-voor-2019/

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2024  |  Privacy en voorwaarden