Overnachten op een stadscamping in hartje Brussel, op nauwelijks 300 meter van de Europese instellingen. De paters van het Heilige Sacrament bieden sinds 20 jaar in juli en augustus die mogelijkheid, in afspraak met de gemeente Ukkel. Je betaalt er amper 7 euro per persoon per nacht. De kostprijs wordt door de paters bewust laag gehouden. Zo krijgt iedereen de kans om hier te kamperen.

Innocent Higiro, coördinator van het initiatief, vertelt dat vooral jongeren en jonge gezinnen gebruik maken van dit initiatief. Tijdens de zomermaanden toveren vrijwilligers de tuin die verborgen ligt achter de kerk van de paters in Ukkel om tot de camping Ciel Ouvert. Er is plaats voor een tiental tentjes.

Maar volgens het Brusselse stadsmedium Bruzz wordt het voortbestaan van de camping bedreigd. Het aantal bezoekers daalt door de  concurrentie van Airbnb's én door een verhoging van de Brusselse hoteltaks. Indien de taks wordt doorgerekend, dan zou de prijs per overnachting bij Ciel Ouvert van 7 naar 11 euro stijgen. Zo dreigt dit juist voor de groep jonge mensen en gezinnen die het minder breed hebben ontoegankelijk te worden.

De paters en verantwoordelijken van Ciel Ouvert hopen alsnog op een regeling om van die taks vrijgesteld te worden en zo het voortbestaan van dit unieke, kleinschalige initiatief aan de Waversesteenweg te redden. Coördinator Innocent Higiro verduidelijkt:

Lees het volledige artikel op: https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/kamperen-hartje-brussel-het-kan-bij-de-paters

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2017  |  Privacy en voorwaarden