Best Kept Secret viert dit jaar zijn vijfjarig jubileum. Het driedaagse festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét festival voor muziekliefhebbers. Een gesprek met directeur Robert Swarts over muziekbeleving, scherpte, het belang van de artiest, onuitwisbare indrukken en het niet willen horen bij het establishment. “We willen anders zijn dan de anderen.”

Hoe is Best Kept Secret ontstaan?
Robert Swarts: “Het klinkt misschien cliché, maar het idee was om een festival te organiseren waar we zelf naartoe zouden gaan. Friendly Fire vertegenwoordigt veel artiesten en zodoende zijn we aanwezig op talloze festivals binnen en buiten Nederland. Daar zagen we vaak dingen waarvan we dachten: waarom is dat er bij ons niet? De ideeën stapelden zich op, en toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken om zelf iets te organiseren. Het was onze ambitie om iets toe te voegen aan het Nederlandse festivallandschap.”

Wat waren de dingen die je miste?
“Vooral scherpte en lef. Festivals die risicovol durven te programmeren. Wij zagen veel artiesten die perfect in een festival-setting zouden passen, maar niet populair genoeg waren om die kans te krijgen. Op Best Kept Secret proberen we altijd bands of artiesten die in het clubcircuit voor twee- à driehonderd man spelen te presenteren aan een veel groter publiek. Dat past goed bij de Best Kept Secret-bezoekers.Onze insteek is elke keer: hoe kunnen we een nog betere versie van Best Kept Secret neerzetten? Ondanks het succes willen we echter niet tot het establishment worden gerekend. Dat past niet bij Best Kept Secret of Friendly Fire.”

Lees het volledige artikel op: http://www.entertainmentbusiness.nl/nieuws/2017-W23/interview-directeur-robert-swarts-over-vijf-jaar-best-kept-secret

Tags:
 

Opmerkingen zijn afgesloten.© 2017  |  Privacy en voorwaarden